Pilates

”Always work from the inside out”

Pilates on oman kehon painolla tapahtuvaa harjoittelua

Pilates on hyvin kokonaisvaltaista harjoittelua, jossa on loputon määrä liikevariaatioita ja mahdollisuuksia haastaa omaa kehoaan sekä tarvittaessa myös helpottaa liikkeitä. Oma kokemukseni on, että oman kehon painolla tapahtuva harjoittelu on erittäin tehokas tapa harjoittaa kehoa monipuolisesti vahvemmaksi, liikkuvammaksi, joustavammaksi ja ylipäätään saavuttaa taloudellisempi tapa käyttää kehoa. Harjoittelussa voidaan myös hyödyntää pienvälineitä, kuten palloja, kuminauhoja ja renkaita, mutta periaatteessa muuta ei tarvita kuin oma keho ja hieman tilaa ympärille. Vain mielikuvitus on rajana. 

Olen Suomen Pilates Yhdistyksen hyväksymä, pitkän ohjaajakoulutuksen käynyt Physiopilates-ohjaaja. Pilates ja fysioterapia täydentävät sekä tukevat hyvin toisiaan, ja ohjauksessani näkyykin fysioterapeuttinen osaamiseni. Toisaalta olen myös fysioterapiassa pystynyt hyödyntämään pilateksen tarjoamaa liikerepertuaaria ja ennen kaikkea syvää palleahengitystä, joka on tärkeä elementti oman kehotietoisuuden edistämisessä ja oman kehon kuuntelussa. Yllättävän moni hengittää tietämättään kovin pinnallisesti jatkuvasta stressistä yms. tekijöistä johtuen, ja jo yksistään sillä voi olla hyvin moninaiset vaikutukset kehon oireilulle.

Tällä hetkellä ohjaan säännöllisesti neljää pilates-viikkoryhmää. Lisäksi pidän yksilöohjauksia sekä järjestän myös räätälöityjä tilaustunteja esim. kaveri-, polttari- tai työporukoille. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy tarjousta!

”Coordiantion of  Mind, Body & Spirit”
– Joseph Pilates –
Fysioterapia on monimuotoinen terapiamuoto

Pilatesta voi hyvin tehdä niin kotona, mökillä kuin puutarhassakin

Pilatesohjaaja Satu Hyökyvaara
Pilates
Wing Helsinki – Tervetuloa!

WingPilatesHelsinki